De voordelen van elektronisch roken

Het gebruik van een e-sigaret is volgens wetenschappelijk onderzoek 95% minder schadelijk dan een gewone sigaret. Als bijkomend voordeel is elektronisch roken veel voordeliger dan het roken van gewone sigaretten. Daarnaast brengt u mensen in uw omgeving geen gezondheidsschade toe en bent u af van die vieze sigarettenstank en gele nicotine aanslag. Doe verstandig en stap vandaag nog over!

 

Waar moet u op letten bij het gebruik van een elektronische sigaret?

Op deze pagina hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet!

● Voor het eerst de e-sigaret in gebruik nemen:

 

Nadat u uw e-sigaret voor de eerste keer gevuld heeft met liquid is het belangrijk dat u deze minimaal 2 minuten rechtop weg zet zodat de liquid goed in de wicks (lontjes) kan trekken. Wanneer u de e-sigaret direct in gebruik neemt na het vullen dan hebben deze lontjes zich nog niet kunnen volzuigen met de vloeistof. Daardoor ontstaat er direct een verbrande smaak en moet u de coil (het verdampertje) direct verwisselen.Het bovenstaande dient u ook te doen wanneer u de coil (verdampertje waar het lontje in zit) in uw e-sigaret vervangt. Is de coil eenmaal in gebruik dan kunt u uw clearomizer (het bovenste gedeelte van de e-sigaret waarin de vloeistof gaat) gewoon bijvullen en direct gebruiken.

 

● Hoelang gaat een coil (verdampertje) mee?

 

De gemiddelde levensduur van een coil is gemiddeld 1 tot 2 weken. Zolang uw e-sigaret goed smaakt kunt u de coil zonder problemen blijven gebruiken. Wanneer uw elektronische sigaret minder smaak of minder damp gaat afgeven dan is het tijd om de coil te vervangen. Dit geldt voor alle merken coils, onverschillig of ze in een duurdere categorie vallen of niet.

 

● Moet ik die touwtjes die ik in de elektronische sigaret zie zitten eruit trekken?

 

Nee. Deze ‘touwtjes’ zijn de lontjes en zonder deze lontjes kan uw e-sigaret niet functioneren. De lontjes zorgen er namelijk voor dat de vloeistof verdampt kan worden. Zie het maar als de lont van een olielampje: wanneer u de lont verwijderd kunt u het olielampje niet aansteken.

 

● Krijgt u regelmatig vloeistof in uw mond?

 

Dit kan een aantal oorzaken hebben. Wanneer u nog nooit een elektronische sigaret gebruikt heeft dan dient u zich een nieuwe techniek qua inhaleren aan te leren. Bij het roken van een tabaksigaret maakt het niet uit of u een aantal korte haaltjes neemt of een hele lange hijs. Bij het gebruik van een e-sigaret ligt dit heel anders:U moet zich realiseren dat wanneer u op het knopje van de batterij drukt daardoor de coil (verdampertje) geactiveerd wordt. Door deze activatie gaat de coil zich verwarmen. Door de coil loopt de wick (lontje) dat vol zit met de liquid. Doordat de coil verwarmt wordt de liquid verdampt. Wanneer u bij het indrukken van het knopje op de batterij direct een heel kort haaltje neemt dan krijgt de vloeistof amper de kans om te verdampen. Daardoor produceert u slechts een heel klein dampwolkje en zuigt u tevens wat vloeistof op omdat deze niet de kans heeft gehad om te verdampen.

Het beste resultaat krijgt u door minimaal 2 á 3 seconden rustig en langzaam te inhaleren tijdens het indrukken van het knopje op de batterij. Op die manier krijgt de vloeistof de kans om volledig te verdampen wat niet alleen resulteert in een grotere dampwolk, maar er ook voor zorgt dat u veel meer het gevoel krijgt dat u rookt.

 

Krijgt u ondanks dat u de bovenstaande tip heeft opgevolgd toch nog iedere keer vloeistof in uw mond?
Het kan zijn dat u tijdens het vullen van uw elektronische sigaret per ongeluk wat liquid gemorst hebt in de luchtbuis van de clearomizer. De luchtbuis is het middelste buisje dat u aan de binnenkant van uw clearomizer ziet zitten. Wanneer daar liquid in terecht is gekomen dan kan zuigt u dit uiteindelijk op. Dit probleem is simpel te verhelpen door een lang smal puntje aan een tissue of een stukje keukenpapier te maken. Steek deze punt vervolgens voorzichtig vanaf het mondstukje in uw clearomizer en draai deze rond. Herhaal dit net zolang totdat u ziet dat het puntje van de tissue droog blijft. Zorg ervoor dat u ook diep genoeg komt.

Eén druppeltje liquid kan u het idee geven dat u heel veel liquid in uw mond krijgt. De mond en tong hebben de eigenschap om zaken gevoelsmatig te vergroten. Een druppeltje liquid in uw mond kan verder geen kwaad. Het is alleen erg vies wanneer dat gebeurd.
Nog steeds last van liquid die uw mond terecht komt?
Dan blijven er nog maar twee mogelijkheden over:

 • De coil is versleten. Deze dient u te vervangen.
 • De coil zit los. Schroef deze aan. Houdt voor gewoonte dat u na het navullen van uw clearomizer eerst checkt of de coil nog goed op zijn plek zit voordat u de clearomizer weer in elkaar zet.

 

10 Gouden Regels bij het gebruik van uw Elektronische sigaret!

Bij het gebruik van een elektronische sigaret dient u altijd onderstaande onderhouds- en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Lees deze zorgvuldig door.

 1. Maak minimaal 1x per week de binnenzijde van het aansluitpunt van de batterij schoon met behulp van een droge tissue.
  Door het optreden van liquidcondensatie vormt zich een aanslag in het aansluitpunt waardoor contactproblemen tijdens het opladen of gebruik kunnen optreden.
 2. Maak minimaal 1x per week het aansluitpunt van de USB charger schoon met behulp van een droge tissue.
  Door het optreden van liquidcondensatie vormt zich een aanslag op het aansluitpunt van uw USB charger waardoor contactproblemen tijdens het opladen kunnen optreden.
 3. Schroef de onderdelen van een elektronische sigaret nooit te vast in elkaar. Vast IS vast!
  Hiermee voorkomt u contactproblemen tussen de verschillende onderdelen die kunnen leiden tot een niet functionerende E-sigaret.
 4. Vervoer een elektronische sigaret altijd in een beschermende case.
  Onbeschermd vervoer kan leiden tot vuil in de onderdelen van de elektronische sigaret of beschadigingen aan uw elektronische sigaret waardoor deze defect raakt. Ga vooral niet op dezelfde nonchalante wijze met uw E-sigaret om als met uw gewone sigaretten. E-sigaretten hebben een stukje elektronica aan boord.
 5. Laat een elektronische sigaret nooit achter in een extreem warme of koude auto.
  Extreme temperaturen kunnen het elektronische circuit van een batterij beschadigen. Hierdoor kan een defect, brand- of explosiegevaar optreden.
 6. Stop een elektronische sigaret nooit los in uw broekzak.
  Het contactgedeelte van de batterij kan hierdoor los geraken en een defect, brand- of explosiegevaar veroorzaken.
 7. Wanneer u uw batterij heeft laten vallen op een harde ondergrond, gebruik deze dan niet meer.
  Door het vallen kan het elektronische circuit van de batterij beschadigen. Hierdoor kan een defect, brand- of explosiegevaar optreden.
 8. Draai de batterij nooit te vast in de oplader. Vast is vast!
  Hiermee voorkomt u dat uw batterij onherstelbaar beschadigd raakt of kortsluiting veroorzaakt.
 9. Wij adviseren u nadrukkelijk batterijen nooit onbeheerd op te laden.
  Bovenstaande is niet alleen van toepassing op E-sigaret batterijen maar geldt zoals u weet voor alle heroplaadbare batterijen in het algemeen, zoals bijv. die van uw mobiele telefoon. Dus niet opladen wanneer u niet thuis bent of wanneer u slaapt.
  Toch onbeheerd opladen? Plaats uw lader dan op een plek waar deze geen kwaad kan.

Gebruik altijd de USB lader en/of 240V adapter die bij uw elektronische sigaret is geleverd.
Het gebruik van andere laders en/of 240V adapters kan leiden tot defect, brand- of explosiegevaar.